Unutmadık Unutturmayacağız!

Bundan bir yıl önce, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe ve işgal girişimini ve bu girişimde bulunanları bir kez daha lanetliyoruz.

Bundan bir yıl önce, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe ve işgal girişimini ve bu girişimde bulunanları bir kez daha lanetliyoruz.

Şanlı ve şerefli tarihimiz boyunca birçok kere, ülkemizin istiklali ve milletimizin huzuruna kasteden teşebbüsler olmuş; şer ittifakı gruplar, zümreler, farklı zamanlarda, farklı yöntemlerle bu hayalleri ve niyetlerini gerçekleştirmek için çaba göstermişlerdir.

Bütün bu uğraşlara,  gizli ve açık planlara, hazırlıklara ve dahi eylemlere rağmen;

 aynı vatan toprağında yaşayan; söz konusu vatan sevgisi olunca nasıl ortak bir noktada birleşebileceğini yedi düvele gösteren ve ispat eden, istiklal ve istikbal mücadelesini her şeyin üstünde tutan bu aziz millet, bu bedbaht ve hainlere de müsaade etmemiş, bu heves ve girişimleri boşa çıkarmayı bilmiştir.

Tarihte iz bırakmış destanlara bir yenisini daha ekleyerek,  hain 15 Temmuz girişiminde, aynı vatan sevgisi ve istiklal mücadelesiyle, bir kez daha o gecenin karanlığını aydınlığa çevirmeyi başarmıştır…

Tarihinden aldığı ilham ve kahramansı destanlarla, her daim diri duran vatan ve millet sevgisini, yüreğine nakşeden bu şerefli ve asil millet,  kahramanlıklarıyla anılmaya devam edecektir.

Bu teşebbüste bulunan dış güçler ve onların yerli ortaklarının planları tutmamış, hainler, başarılı olamamış, yenilmişlerdir.

Milletimizin, bütün milletleri hayrete düşüren duruşu ve halkımızın ortaya koyduğu cesaretle bastırılan bu kalkışma ve beraberinde kazanılan zafer, bizleri Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt kadar önemli, vatanı işgal için gelen düşmanların püskürtüldüğü Çanakkale kadar değerlidir…

 

Bu sebepledir ki, bu destansı zafer ve bu zaferin kahramanları asla unutulmayacak, tarihteki altın sayfalara yeni bir sayfa olarak eklenecektir.

      Bizleri güçlü ve muzaffer kılan en büyük etken birliğimiz, farklılıklarımıza rağmen bizi birleştiren değerlerimiz ve hep beraber yaşadığımız vatan toprağına olan sevgi ve bağlılığımızdır.

 Bizlere düşen, bizi parçalamak ve bölmek isteyenlere inat, bu birlikteliğimizi muhafaza etmek, bu kadim milletimizin sahip olduğu miras ve beraberinde getirdiği sorumluluğun farkında olarak bu değerleri gelecek yeni nesillere aktarmaktır.

Bu vesile ile, yaşanan bu hain darbe girişiminde şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Sosyal akıl derneğimiz, eni ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek sağlam bireyler yetiştirmeye devam edecektir.