Faaliyetlerimiz
Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi
Gönülülük ve Gönüllü Yönetimi
Gönüllülük, bireylerin herhangi bir maddi beklenti içerisine girmeden ya da farklı bir çıkar ilişkisi düşünmeden yakın çevresinde ki bireyler dışındakilerin yaşam kalitelerini çok daha iyi bir seviyeye getirmek ya da toplumun yararına çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek için bir dernek ya da sivil toplum kuruluşunun bünyesinde düzenlenen etkinlik ve faaliyetlere destek olmak şeklinde tanımlanabilmektedir. Gönüllülük kavramının en temel ve kritik noktası kişilerin herhangi bir beklenti ve karşılık içerisine girmiyor olmasıdır. Bilgi, deneyim, enerji, paylaşımcılık, iyi insani ilişkiler, sorumluluk üstlenme gibi niteliklere sahip olan herkes gönüllülük esasına dayalı faaliyet ve etkinliklere katılabilmektedir. Bu niteliklerin yanı sıra bir gönüllünün taşıması ve sahip olması gereken en önemli özellikle içten ve samimi bir şekilde gönüllü olmasıdır.
Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi Sizlere Neler Kazandırır?
Kişilerin gönüllü olarak gerçekleştirdiği etkinlik ve faaliyetlerin sağladığı çeşitli kazanımlar olduğu ifade edebiliriz. Söz konusu kazanımları aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür.
Manevi Zenginleşme
Gönüllülük esasında göre çalışan pek çok kişi topluma fayda sağladığı için manevi olarak zenginleşir ve bu durumdan büyük bir haz duyar. Bireyler zamanlarını ve ellerinde ki imkanları yararlı bir şeyler için kullandıklarında keyif alarak kendilerini daha mutlu hissedebilmektedir.
Özgüven Gelişimi
Öğrencilik yıllarında ve genç yaşlarda gerçekleştirilen gönüllülük esaslı faaliyetler kişilerin meslek hayatlarına da çeşitli kazanımlar sağlar. Bunun yanı sıra özgüven duyguları gelişmemiş olan kişilerin gönüllülük ile özgüvenlerinde de büyük bir gelişim meydana gelir.
Ekip Çalışmalarına Katkı
Gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen ekip çalışmalarında iş bölümü ve iş birliği gibi pek çok konuda bireylerin kendilerini geliştirmeleri sağlanır. Bu süreçte bireyler liderlik yeteneklerini dahi geliştirebilirler.
Toplumsal Konum
Bireylerin gönüllülük esasında dayalı olarak toplumun çıkarlarını ve yararlarını göz önüne alarak faaliyet geliştirdikleri için toplum içinde ki saygınlıkları artar ve takdir görürler.
Siz de gönüllülük esasında dayalı, toplumsal fayda sağlayacak faaliyetlerde bulunmak istiyorsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz. Gelin hep birlikte çok daha yaşanabilir bir dünya oluşturalım!
Web sitemizde yer alan üyelik,gönüllülük yada işbirliği şartlarımızı okuduktan sonra "Bize Katıl" formunu doldurarak yada info@sosyalakil.org.tr eposta adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.